Naturen omkring os

Vi er så heldige at bo på en ejendom med en helt utrolig skøn natur, som vi hver dag nyder at bo lige midt i, og som vi meget gerne vil dele med jer.

Vi har fx fem små søer (mergelgrave), meget gamle træer, en rislende bæk gennem det hele og en gammel plantage, som i dag primært består af meget store ahorn.

I 2006 valgte vi at få lavet en naturplan for ejendommen, og det betød, at vi efterfølgende fik plantet flere vildtremiser, etableret insektvolde og barjordsstriber, og de senere år har vi valgt at så blomsterblandinger i vores marker til glæde for faunaen.

De senere år har vi opsat en del redekasser til såvel småfugle som ugle og tårnfalke.

For at I som vores gæster og vi selv kan få glæde af tiltagene, har vi etableret trampestier rundt på ejendommen, så det nu er muligt at gå gennem vildtremiserne, over bækken, gennem den gamle plantage og omkring poppellunden. Der er stor sandsynlighed for, at man enten ser en hare, et rådyr, fasanen eller nogle af de mange skønne fugle, som især sætter stor pris på bærbuskene. Man kan også være heldig at se fiskehejren stå ved bækken eller en af de små søer.

Trampestierne holder vi slået, men på flere af vores øvrige græsarealer har vi valgt at lade græsset være uklippet til glæde for insekterne.

Langs stierne er der opsat skilte, som fortæller lidt mere om naturen her på stedet.

På landsplan er vi under Landbrug og Fødevarer registreret som en ”Bivenlig ejendom”, hvilket betyder, at vi har lavet forskellige tiltag, som tilgodeser netop bierne. Det kan fx være at sørge for at plante hvidblomstrende hjemmehørende træer og buske i vildtremiserne, at lade de afklippede grene og kvas ligge i småbiotoperne efter beskæring og lade udgåede træer stå/ligge samt bevare de store gamle træer. Det gør så også, at det nogle steder kan virke en smule rodet, når I går en tur rundt her på ejen-dommen, men som I kan se, er det for at gavne naturen. På lf.dk kan du læse meget mere om at være en bivenlig ejendom.  https://lf.dk/bi/det-kan-landmanden-goere

Billund Kommune har til gavn for naturen iværksat et projekt ”Vild virksomhed”, og her har vi valgt at være med. Et at vores tiltag er at så blomsterblandinger, som tilgodeser insekter, bier og småvildt.

Vi har de bedste gæster. Se hvad de mener om os.

 • Weifang, DK

  1. august 2021

  Et perfekt ophold for en familie. Det er mere end perfekt, især til familieophold. Vi elsker køkkenet, legepladsen og det hele. Værterne er meget søde, og de sørger supergodt for hver eneste detalje. Dette sted er det bedste hotel, vi nogensinde har boet på.

 • Kazemi, Tyskland

  18. juli 2021

  Vi har boet her to nætter. Det var meget behageligt, og desværre havde vi kun et kort ophold. Alt var præcist som beskrevet. Lis er supervenlig og forsøgte at give os en masse tips til vores korte ophold. Vores børn havde det så sjovt på legepladsen. Det er et fantastisk familievenligt sted. Vi vil helt sikkert komme tilbage igen snart.

 • Lisbeth, DK

  25. august 2021

  Beliggenheden. Sød værtinde. Studiolejligheden. Der er gjort rigtig meget ud af stedet og vi manglede intet. Gode senge og hyggelig indretning. Ligger centralt for oplevelser af enhver art. Perfekt sted for børnefamilier.

 • D. Olsen, DK

  22. juli 2021

  Mega mega fantastisk sted – verdens bedste sted, vi nogensinde har været på. Vi sov i telt hos jer. Man føler sig virkelig hjemme. Jeg blev ked af det inde i mig selv, da vi tog afsted. Så lækker en legeplads. Kan intet sige, om noget der var dårligt. Vi kommer 100% igen.

LOasen Vesterhede
v/ Lis og Henning Kristensen
Vesterhedevej 33
DK-7250 Hejnsvig
CVR-nr. 11472273
Ring +45 2023 5692
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ring til os

Skriv til os