Naturen omkring os

Vi er så heldige at bo på en ejendom med en helt utrolig skøn natur, som vi hver dag nyder at bo lige midt i, og som vi meget gerne vil dele med jer.

Vi har fx fem små søer (mergelgrave), meget gamle træer, en rislende bæk gennem det hele og en gammel plantage, som i dag primært består af meget store ahorn.

I 2006 valgte vi at få lavet en naturplan for ejendommen, og det betød, at vi efterfølgende fik plantet flere vildtremiser, etableret insektvolde og barjordsstriber, og de senere år har vi valgt at så blomsterblandinger i vores marker til glæde for faunaen.

De senere år har vi opsat en del redekasser til såvel småfugle som ugle og tårnfalke.

For at I som vores gæster og vi selv kan få glæde af tiltagene, har vi etableret trampestier rundt på ejendommen, så det nu er muligt at gå gennem vildtremiserne, over bækken, gennem den gamle plantage og omkring poppellunden. Der er stor sandsynlighed for, at man enten ser en hare, et rådyr, fasanen eller nogle af de mange skønne fugle, som især sætter stor pris på bærbuskene. Man kan også være heldig at se fiskehejren stå ved bækken eller en af de små søer.

Trampestierne holder vi slået, men på flere af vores øvrige græsarealer har vi valgt at lade græsset være uklippet til glæde for insekterne.

På landsplan er vi under Landbrug og Fødevarer registreret som en ”Bivenlig ejendom”, hvilket betyder, at vi har lavet forskellige tiltag, som tilgodeser netop bierne. Det kan fx være at sørge for at plante hvidblomstrende hjemmehørende træer og buske i vildtremiserne, at lade de afklippede grene og kvas ligge i småbiotoperne efter beskæring og lade udgåede træer stå/ligge samt bevare de store gamle træer. Det gør så også, at det nogle steder kan virke en smule rodet, når I går en tur rundt her på ejen-dommen, men som I kan se, er det for at gavne naturen. På lf.dk kan du læse meget mere om at være en bivenlig ejendom.  https://lf.dk/bi/det-kan-landmanden-goere

Billund Kommune har til gavn for naturen iværksat et projekt ”Vild virksomhed”, og her har vi valgt at være med. Et at vores tiltag er at så blomsterblandinger, som tilgodeser insekter, bier og småvildt.

Vi har de bedste gæster. Se hvad de mener om os.

 • Weifang, DK

  1. august 2021

  Et perfekt ophold for en familie. Det er mere end perfekt, især til familieophold. Vi elsker køkkenet, legepladsen og det hele. Værterne er meget søde, og de sørger supergodt for hver eneste detalje. Dette sted er det bedste hotel, vi nogensinde har boet på.

 • C. Langemeijer, Holland

  28. juli 2021

  Dette er et fantastisk sted. Vi besøgte Vesterhede med vores autocamper og telt, og oplevelsen var fænomenal. En legeplads for de mindste med nok spande, skovle og køretøjer at lege med, og for de lidt større børn to store trampoliner, gynger og klatrestativ og gocarts. Fælles bålplads. Køkkenet er fuldt udstyret med alt hvad du behøver til madlavning. Bruser og toilet er moderne og rene.

 • Bartosz, Polen

  24. august 2021

  Et genialt sted for et familieophold og ture til Legoland eller Givskud ZOO. Meget rent, gode værelser, veludstyret køkken, fantastisk legeplads for børn, stilhed, natur. Efter et to-dages ophold med 3 børn, har vi ingen klager, og vi kommer gerne tilbage hertil. Tak til værtinden.

 • Fam. Katchmann, DK

  29. juli 2021

  Tusind tak for et helt igennem dejligt ophold. Jeg er overrasket over, hvor børnevenlige forholdene er her, og jeg er dybt taknemmelig for jeres venlighed og gæstfrihed. Jeg vil rigtig gerne komme igen, og jeg vil anbefale jeres utrolige sted til alle, jeg kender.

LOasen Vesterhede
v/ Lis og Henning Kristensen
Vesterhedevej 33
DK-7250 Hejnsvig
CVR-nr. 11472273
Ring +45 2023 5692
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ring til os

Skriv til os