Klimaindsats

Udover at vi gør, hvad vi kan for vores smukke natur, forsøger vi også i dagligdagen at have fokus på miljøet og lave tiltag, som kan være med til at minimere vores påvirkning på miljøet.

Vi har her i 2022 valgt at opsætte ikke mindre end seks ladestandere, så gæster, der kommer hertil i elbiler (enten rene elbiler eller plugin-hybridbiler), har mulighed for at lade bilen, mens de overnatter hos os eller deltager i en fest. Se mere her

Kort efter vi flyttede hertil, valgte vi at udskifte det gamle fyr med et REKA stokerfyr.  Her fyrer vi med korn af egen avl og supplerer med træpiller.

De mange små tiltag såsom at bruge LED pærer, sensorstyret lys på badeværelser, toiletter og gangarealer, Svanemærket rengøringsmidler i den udstrækning, det er muligt osv. har vi naturligvis konstant fokus på. Ligeledes bruger vi linned fra Vraa Dampvaskeri, som bl.a. er ISO 14001 og EMAS-certificeret.

Når det kommer til affaldssortering, har vi lidt udfordringer, men her arbejder vi på at finde bedre løsninger, som er lettilgængelige og forståelige for vores mange gæster.

Også de små tiltag betyder noget for vores klode.

For at værne om historien og den lokale kultur har vi valgt at bruge gamle møbler og andre gamle ting enten her fra stedet eller fra lokalområdet som interiør, hvor det kunne give mening. Bl.a. var vi så heldige i forbindelse med Vesterhede Kirkes 100 års jubilæum i 2010 at få mulighed for at få fat i en af de lange kirkebænke på 4 m. Den står nu og pynter og gør nytte på samme tid i vores indgang, og jeg kan hver dag blive mindet om min barndom, hvor vi meget ofte besøgte kirken om søndagen og med efterfølgende søndagskaffe hos mine morforældre. 

På det gamle høloft, hvor vi nu har TV-stue og diverse spil, har vi placeret den gamle hakkelsesmaskine, som mine morforældre købte omkring 1925. Den blev brugt til at lave hakkelse (foder) af havreneg til hestene, så de kunne være klar til det hårde arbejde i marken. Trods de mange år på bagen og de mange timers brug, kan vi stadig se de fine håndmalede dekorationer, der er på maskinen.

Det er vigtigt for os, at være med til at fortælle historien om en svunden tid, og det gør vi bl.a. ved at bruge gamle ting som dekoration her i LOasen, fx bruger vi en af min mormors gamle syltekrukker som penneholder på den gamle købmandsdisk i indgangen. Det er alt andet lige sjovere med en mere end 100 år gammel syltekrukke end et eller andet stykke fancy plastinventar til kuglepenne. Kuglepenne er iøvrigt primært lavet af bambus og hvedefibre. Vi fortæller også gerne om historien til vores gæster.

For at det skal føles hjemligt og hyggeligt for vores gæster, sætter vi som oftest blomster på bordene og i lejlighederne. Så vidt det overhovedet er muligt, har jeg plukket blomsterne i egen have og samlet dekorationsmateriale nærmest lige uden for døren. Jeg elsker at gå i genbrugsbutikker på ”jagt” efter vaser, fade eller skåle, som jeg kan bruge til buketter og dekorationer. Det betyder meget for mig, at vi på den måde kan gøre noget godt både for miljøet og den organisation, der driver genbrugsbutikken. At jeg så samtidig får nogle flotte ting, jeg kan bruge her i LOasen, er en ekstra bonus.

Vi har de bedste gæster. Se hvad de mener om os.

 • Louise B. J. Larsen, DK

  5. august 2021

  Fantastisk sted - super flotte lejligheder og lækre fællesarealer.  Udendørs er det et rent slaraffenland for børn med de fine fællesområder med hygge og spillemuligheder. Vi har holdt stort familiearrangement i weekenden og vi hyggede os alle 50 mennesker. Dejligt sted for alle aldre (0-80+)

 • K. Hein, DK

  10. oktober 2020

  Dejligt og børnevenligt. Stedet var meget velholdt med en stor legeplads med helt nye legeredskaber og køretøjer. Fredeligt og mulighed for gåture. Glad og venligt personale og virkeligt flotte fællesområder. Ville klart vælge det igen.

 • Lisbeth, DK

  25. august 2021

  Beliggenheden. Sød værtinde. Studiolejligheden. Der er gjort rigtig meget ud af stedet og vi manglede intet. Gode senge og hyggelig indretning. Ligger centralt for oplevelser af enhver art. Perfekt sted for børnefamilier.

 • Fam. Katchmann, DK

  29. juli 2021

  Tusind tak for et helt igennem dejligt ophold. Jeg er overrasket over, hvor børnevenlige forholdene er her, og jeg er dybt taknemmelig for jeres venlighed og gæstfrihed. Jeg vil rigtig gerne komme igen, og jeg vil anbefale jeres utrolige sted til alle, jeg kender.

LOasen Vesterhede
v/ Lis og Henning Kristensen
Vesterhedevej 33
DK-7250 Hejnsvig
CVR-nr. 11472273
Ring +45 2023 5692
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ring til os

Skriv til os